„Un pas spre viitor”

Dezvoltare WEB

Activitatea de dezvoltare Web este una dintre activitățile principale ale firmei C-soft SRL.
În prezent derulăm în acest domeniu mai julte colaborări offshore development cu firme din Austria și Germania. Specialiști noștri elaborează pagini web dinamice bazate pe cele mai noi concepte în domeniu: HTML 5, CSS3, Ajax, javascript și liquid design. Aceste pagini sunt realizate din punct de vedere tehnic exclusiv de noi, folosind diferite CMS-uri (Content Management System) pentru susținerea generării paginilor. Pe partea de servere folosim Apache și PHP pentru generare de conținuturi dinamice.

Pagini dinamice cu AJAX
Site CAS-HR

Am realizat de asemenea pagini care sunt generate exclusiv cu javascript și Ajax în mod dinamic dependent de opțiunile vizitatorului paginii. Complexitatea acestor pagini este foarte ridicată și conțin mai multe mii de linii de cod javascript. De asemenea am elaborat mai multe module la aceste CMS-uri, care realizează diferite funcționalități: galerii de imagini, coduri care generează zone de informare (starea vremii, informații de interes public, știri, rezumate din bloguri, rezumate din conturile Facebook etc.) precum și instrumente de administrare a paginii pe partea de frontend adică direct de vizitatorii paginii.

Liquid design

Un concept nou cu care lucrăm în prezent este liquid design, adică aranjarea aceluiași conținut dependent de rezoluția ecranului. Această pagină, pe care o vizitați în acest moment, este realizat cu acest concept. Puteți experimenta conceptul prin micșorarea lățimii ferestrei browserului și veți constata avantajele metodei. Prin acest concept putem realiza pagini web care se adaptează oricărui dispozitiv, de la monitoare late, tablete până la telefoane mobile cu rezoluție mică. Astfel, conținutul paginilor trebuie introdus o singură dată si datorită designului paginii va fi lizibil și ușor de operat pe orice dispozitiv indiferent de rezoluția lui.

O altă preocupare a nostră este adaptarea CMS-urilor specializate la nevoile beneficiarului. Ne referim aici la sitemele de e-commerce și cele specializate pentru anumite domenii stricte. Putem adapta designul acestor sisteme specializate la cerințele beneficiarilor și conform designului primit.