„Egy lépés a jövő felé”

WEB fejlesztés

A C-soft Kft. egyik főtevékenysége a WEB-portál fejlesztés.
Jelen pillanatban is több közös projektünk fut osztrák és német partnereinkkel ebben a tárgyban. Programozóink dinamikus weboldalakat fejlesztenek a szakterület legújabb technológiáinak felhasználásával: HTML 5, CSS3, Ajax, javascript és liquid design. Ezeket a honlapokat technikailag kizárólag mi fejlesztjük különböző CMS-ek (Content Management System)segítségével, amelyek az oldalak létrehozásában segítenek. Szerver oldalon Apache webszervert és PHP használunk a dinamikus oldalak generálásához.

Dinamikus AJAX-es oldalak
Site CAS-HR

Olyan webportálokat is fejlesztettünk amelyek kizárólag javascript és Ajax segítségével generálódnak, a látogatónak az oldalon végzett tevékenysége szerint. Ezek az oldalak nagyon összetettek és több ezer javascript sort tartalmaznak. Ugyanakkor több modult is fejlesztettünk a fent említett CMS rendszerekhez amelyek új funkcionalitásokat kölcsönöznek az oldalaknak: képgalériák, információs blokkok (időjárás, hírek, blog kivonatok, Facebook kivonatok, címkefelhők) valamint adminisztrációs eszközöket amelyekkel az látogatói-oldalon (frontend) is hozzáférhetőek az adminisztrációs oldal (backend) bizonyos műveletei.

Liquid dizájn

Egy új elv ami szerint a weblapokat tervezzük a liquid dizájn, vagyis a tartalom átrendezése a képernyőfelbontás szerint. Ez az oldal amelyiket éppen látogatják ezen az elven működik. Hogy megtapasztalhassák az liquid dizájn előnyeit, kérjük, hogy fokozatosan csökkentsék a böngésző ablakának szélességét. Ezt az elvet követve olyan weboldalakat készíthetünk, amelyek minden képernyőfelbontáshoz alkalmazkodnak és szépen néznek ki a széles képernyőkön, táblagépeken vagy az okostelefonokon. Így az oldalak tartalmát csak egyszer kell felvinni és, az oldal szerkezetének köszönhetően, olvasható marad minden eszközön a felbontástól függetlenül.

Egy másik tevékenységi területünk a CMS rendszereknek átalakítása a felhasználó igényei szerint. Itt elsősorban a kereskedelmi portálokat és a speciális igényeket kielégítő portálokat említjük. Ezeknek a kész rendszereknek a megjelenését és működését a felhasználó igényei szerint alakítjuk át.