„Egy lépés a jövő felé”

Kliens/szerver programfejlesztés

A cégünk által fejlesztett informatikai rendszerek alapja a kliens/szerver technológia. Rendszereink általában három héjasak, vagy gyenge kliens (az alkalmazás egy böngészőben fut és a szerveren történik az adatfeldolgozás és adattárolás) vagy vastag kliens (a szerveren történik az adattárolás míg a kliensen az adatfeldolgozás és megjelenítés) technológiával készülnek.

Ügyviteli rendszerek

Az ügyviteli rendszerek esetén a vastag kliens technológiát részesítjük előnyben azért hogy jobban lehessen modularizálni a rendszert és kisebb beruházást igényeljen a szerver oldal. Ez a megoldás egy jobb kapacitáselosztást tesz lehetővé a kliens gépek és a szerver között. Ezeknél a rendszereknél Oracle, Pervasive SQL és MS-SQL adatbázis kezelőket használunk. A programok C++, C# és Magic 4GL-ben íródnak.

WEB-es alkalmazások

Az intranetes és webes alkalmazások esetén a vékony kliens technológiát használjuk. A szerveren történik az adattárolás és feldolgozás. A felhasználói felület egy böngészőben fut. Ezek a rendszerek általában MySQL-t illetve MariaDB-t használnak adatbázis kezelőnek. A feldolgozást PHP-ban vagy Javaban megírt programok végzik. A programok PHP esetén Apache webszerveren, Java esetén pedig Tomcat webszerveren futnak.

Programozási környezetek

A PHP-ben írt programok esetén CakePHP vagy ScriptCase környezetet használunk, valamint saját PHP-s függvénykönyvtárakat.

Javaban megírt alkalmazások esetén J2EE, JSP és EJB technológiát használunk.

A kliens oldalon az MS Windows illetve a Linux operációs rendszerek valamelyik változata míg szerver oldalon a CentOS Linux operációs rendszer fut.