„Egy lépés a jövő felé”

Informatikai rendszerek fejlesztése

A C-soft Kft. megalakulásától foglalkozik kis és középvállalatok informatikai rendszerének és a hozzájuk kapcsolódó teljeskörű informatikai megoldások kidolgozásával és fejlesztésével.

Az általunk fejlesztett rendszereket az egészségügyben, bányászatban, építőiparban, szolgáltató iparban, kereskedelemben és közigazgatásban használják. Ezeknek a rendszereknek a tervezését, kivitelezését, beüzemelését és felügyeletét cégünk végezte és végzi.
A legfontosabb rendszerfejlesztéseink röviden:

Csíkszeredai Kötöttárugyár

Az 1500 alkalmazottat foglalkoztató üzem informatikai rendszere a teljes tevékenységet lefedi. A könyvelési, eladási, termeléselőkészítési- és követési valamint bérezési modulok közös adatbázist használnak és adatokat cserélnek a szükséges könyvelési és nyilvántartási feladatok elvégzése érdekében.

Csíkszereda Város Polgármesteri Hivatala

A 15 ügyosztály tevékenysége közül a rendszer 14.-nek a tevékenységét informatizálja és a Polgármesteri Hivatal majdnem teljes tevékenységét lefedi. Az összes engedély, az anyakönyvi iratok és az alárendelt intézmények könyvelése is a rendszer segítségével történik. Egyedi vonása a rendszernek, hogy az alárendelt intézmények költségvetését, amely része a hivatal összefoglaló költségvetésének, egy modul segítségével összesíti így a részköltségvetéseket nem kell kézileg újra bevinni. 34 közintézmény, iskolák, óvodák, színház, múzeum stb. saját költségvetését könyveli ami végül része lesz a hivatal költségvetésének az általunk fejlesztett rendszer segítségével.

ComKim RT.

A cég több megyében is rendelkezik kirendeltségekkel és Hargita megye egyik legnagyobb építőanyag kereskedője. Az általunk fejlesztett rendszer a cég tevékenységét teljesen lefedi: kis és nagykereskedelem, marketing, könyvelés. A rendszer sajátossága szétosztott jellege, minden kirendeltség a saját adatbázisát használja, de a könyvelés központosítottan történik.

Biooptica (Optiland Kft.)

A cég szemüvegek és optikai eszközök kiskereskedelmével foglalkozik, illetve szemészeti klinikát üzemeltet. Kiterjedt bolthálózata van Hargita, Maros, Kovászna és Szeben megyében. A rendszer központosított adatbázissal rendelkezik, a boltok interneten kapcsolódnak az adatbázishoz. Ez az elrendezés lehetővé teszi a teljes eladás felügyeletét illetve a készletek és megrendelések nyomonkövetését. A rendszer kiegészült egy klinikai modullal is, amelyik szintén a közös adatbázist használja.

A fenti példákat csak kiragadtuk a több mint 100 informatikai rendszer közül amelyiket a C-soft Kft. alapítása, 1991.-óta, fejlesztett. Mindegyik rendszert cégünk tervezte, fejlesztette és üzemelte be. Egyes rendszereknél a rendszerfejlesztésen kívül az eszközöket is mi szállítottuk és szakmai tanácsadással segítettük a beruházás sikeres megvalósulását.