„Egy lépés a jövő felé”

Megoldások

Kliens/szerver megoldások
  • "Vastag kliens" megoldások: a kliens oldalon Magic 4GL-ben megírt programokat használunk a szerver részen pedig SQL alapú adatbázis kezelőt (Oracle, MS-SQL, Pervasive SQL, MySQL)
  • "Vékony kliens" megoldások: A szerver oldalon Java vagy PHP nyelveken megírt programokat és SQL típusú adatbázisokat használunk míg a kliens részen a felhasználói felületet egy böngésző vagy C#-ban megírt program nyújtja.
Webszerviz

Ezt a megoldást akkor használjuk amikor nagy és heterogén rendszereket kell létrehozni amelyekben sok program kell egymással kommunikáljon. Ilyen például a Csikszeredai Polgármesteri Hivatal informatikai rendszere. A különböző programok, eltérő típusú adatbázisok egy közös termékbe szerveződnek az internetes technológiák segítségével. A különálló programok adatcseréjét és kommunikációját egységes webszervizek felhasználásával érjük el. Ugyan ezeken a webszervizeken keresztül érhetők el az adatok a külső rendszerek számára is.

Liquid dizájn

Egy új elv amivel jelenleg dolgozunk a liquid dizájn, vagyis egy weblap tartalmának a böngésző felbontásához igazítása anélkül, hogy a tartalmat többször be kelljen vinni a CMS rendszerbe. Ez honlap is ezen az elven működik. Meggyőződhetnek erről ha a böngésző szélességét fokozatosan csökkentik. A tartalom minden felbontáson tökéletesen néz ki. Az ezen az elven működő weblapok bármilyen eszközön szépen néznek ki, legyen az széles képernyő, táblagép vagy kis felbontású mobiltelefon. Így a tartalmat csak egyszer kell a CMS-be feltölteni és a weblap szerkezetéből kifolyólag bármilyen felbontású eszközön olvasható és működtethető lesz.

Nyílt forráskód

Cégünk a Linux operációs rendszer megjelenésétől követi a nyílt forráskódú szoftverek fejlődését. Sokszor alkalmazzuk ezeket a szoftver csomagokat rendszereinkben is, főleg ha a költséghatékonyság fontos szempont.
A Linux operációs rendszer stabilitásának és megbízhatóságának köszönhetően biztos platform az Apache, JBoss, ActiveBPEL, MySQL, PostgreSQL és más nyílt forráskódú programcsomagok futtatására.
A költségek csökkentésén kívül, ezek a csomagok megkönnyítik a bonyolult internetes informatikai rendszerek kiépítését is.

Több mint két évtizedes tapasztalatunk ezekkel a csomagokkal biztosítja partnereink számára a hibátlan és biztonságos üzemmenetet.